keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Kemin Sauvosaaren takakentän perustukset alkavat olla valmiit...

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Perustukset alkavat olla valmiit

NINA SUSI
Katsomon perustukset on tehty kestämään isältä pojalle. Ensi viikolla alkanee tukirakenteen ja varsinaisen katsomo-osan pystyttäminen.

Sauvosaaren takakentän reunalla Kemin kaupungin työntekijät tekevät töitä hiki hatussa uuden katsomon betoniperustusten kanssa. Eteläpuolen peruspilarit ovat jo valmiit ja viimeistään ensi viikolla perustus on kokonaan valmis.
Tämän jälkeen edessä on maiden tasaaminen ja tukirakenteen teko. Kaupungin työntekijät pistävät tukirakenteen paikalleen yhdessä Lappian opiskelijoiden kanssa. Työssä oppiminen on opiskelijoille hieno tapa ammattitaidon kohentamiseen.
Tukirakenteisiin tulee varsinainen katsomo, jossa käytetään CLT- levyjä (Cross Laminated Timber). Ne ovat ristiinlaminoituja massiivipuulevyjä, joita ei tiettävästi ole aiemmin käytetty katsomorakenteissa.
Katsomon piti olla käytössä 25.5. pelattavassa PS Kemi-RoPS -ottelussa. Nyt on otettu aikalisä. Katsomo ei olisi ollut täysin valmis vielä tuohon päivämäärään mennessä.
– Teimme periaatepäätöksen, että alkuperäissuunnitelman mukaan 25.5. pelattava RoPS-ottelu siirretään myöhempään ajankohtaan. Se tekee hyvää myös Sauvosaaren takakentän nurmikolle, Kemin liikuntatoimenjohtaja Matti Molander kertoo.
Ottelu pelataan Rovaniemen Palloseuran ja Veikkausliigan myötämielisellä suhtautumisella Sauvosaaressa torstaina 23.6. Uusi katsomo korkataan käyttöön 12.6. pelattavassa FC Lahti-ottelussa.
Ammattiopisto Lappian valmistamat CLT-elementit ovat pientä viimeistelyä vaille valmiit. 
Elementtejä aletaan siirtää Sauvosaareen heti ensi viikon alussa. Kaikkiaan pystyttäminen kestänee kolmesta neljään viikkoon. 12.6. pelattavassa Lahti-ottelussa 1100 fania saa kuppi-istuinpaikan ja peltikaton päänsä päälle. Kaikkiaan Sauvosaaressa tulee olemaan istumapaikat reilulle 2000 katsojalle.
Uusi katsomo on hyvin yleisöystävällinen.
– Pyöritimme mielessämme eri vaihtoehtoja katsomon rakentamisessa. Nyt stadionin etuosaan ei tule lainkaan pilareita, jotka estäisivät näkyvyyttä. Tämä ratkaisumalli vaatii paljon tukirakenteilta, Lappian tiimivastaava Martti Mylly sanoo.
Katsomon rakentamisen yhtenä kriteerinä oli liikutettavuus. Mahdollisen Sarius-kaavan tullessa voimaan katsomo voidaan siirtää pois tulevalta paikaltaan.
Lappiassa aloitettiin puuosien valmistus tämän vuoden alussa. Mylly kuvaa koko projektia mielenkiintoiseksi.
– Töitä on ollut paljon, mutta olemme saaneet myös paljon uutta oppia.
Lappian opiskelijoiden motivaatio on ollut kohdallaan koko projektin ajan.
– Oppilaat ovat todellakin osoittaneet kiinnostusta katsomohankkeeseen. Siihen vaikuttaa varmasti se, että he tietävät mihin rakennelma tulee. Heidän on hienoa sanoa, että tuo katsomo on minun rakentama, Mylly naurahtaa.
Katso myös sivut A 20-21.
Oppilaat ovat todellakin osoittaneet kiinnostusta katsomohankkeeseen.
Martti Mylly

Harso nurmikentän päällä

Jouni Valikainen
Sauvosaaren takakentän nurmikenttä on talvehtinut paremmin kuin kahtena aiempana vuonna.
– Kenttä on tasainen eikä siinä ole salaojia. Me ilmastoimme kentän syksyllä ja ilmeisesti vesi meni kentästä läpi, kenttämestari Ilkka Korpela kertoo.
Tänä keväänä kenttä on lannoitettu, siemennetty ja harsoitettu.
– Kasvukauden pitäisi lähteä nyt käyntiin. Harmi vain, että lämpötilat eivät ole meren rannalla yhtä korkeita kuin sisämaassa. Se vaikuttaa luonnollisesti kasvuun. Uskon vahvasti, että alusta on pelikuntoinen 12.6., kun täällä pelataan ensimmäinen liigaottelu. Jo sitä ennen kentällä on vedetty jo harjoituksia.
Kenttämestaria ei haitannut, vaikka RoPS-ottelu siirtyi myöhempään ajankohtaan.
– Nurmen kannalta se on hyvä asia, kun se saa yli kaksi viikkoa lisäaikaa ennen ensimmäistä varsinaista ottelua.
Uuden katetun katsomon lisäksi myös merenpuolen katsomossa tapahtuu muutoksia. Turva-alueen vuoksi katsomoja on siirretty viitisen metriä taaksepäin. Ottelua on myös mahdollista seurata tenniskentän päädystä maavallin päältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti